Новият първенец на Испания Реал Мадрид продължи да играе по шампионски и

...
Новият първенец на Испания Реал Мадрид продължи да играе по шампионски и
Коментари Харесай

Реал продължава да мачка в Ла Лига

Новият отличник на Испания Реал Мадрид продължи да играе по шампионски и разруши с 5:0 Алавес в мач от 36-тия кръг на Ла Лига. Над всички в този мач бяха Винисиус Жуниор и Джуд Белингам. Именно англичанинът откри резултата в мача с хубав изстрел от въздуха (10`) и надлежно взе директно присъединяване в първите четири гола за отбора си, като се регистрира с попадение, две асистенции и основен пас. Винисиус Жуниор пък се разписа на два пъти (27`, 70`), а точни за " лос бланкос " бяха още Федерико Валверде (45+1`) и резервата Арда Гюлер (81`).

По този метод Кралският клуб продължи победоносната си серия и има 9 следващи триумфа в шампионата. Тимът на Анчелоти изравни и най-хубавото достижение в историята си, като към този момент в 30 поредни мача в шампионата е непобеден - за последно това се е случвало през далечния сезон 1988/1989, предава Спортал.

С положителни изяви се отличи и вратарят Тибо Куртоа, който на няколко пъти направи отлични спасявания и е сериозен претендент за титуляр във финала на Шампионската лига с Борусия (Дортмунд). Статистиката демонстрира, че белгийският пазач е направил цели 10 намеси по време на мача. Спасяванията му направиха по този начин, че Реал Мадрид резервира за 20-и път през сезона мрежата си без да допусне гол - което също е връх за клуба в шампионата. Така отборът към този момент е с 93 точки, до момента в който Алавес записа първа загуба в последните си пет мача, като остава на умерено място в средата на таблицата.

Реал Мадрид продължи традицията да не среща никакви проблеми против този противник от много години, като след през днешния ден има цели 20 триумфа, тъждество и единствено 3 провали от 24 мача общо сред двата тима. " Лос бланкос " към този момент са в серия от пет следващи победи срещу Алавес, като в последните 19 срещи мадридският гранд има цели 17 победи, като завоюва и предходния мач с 1:0.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР